Εδώ και λίγους μήνες ανακαλύπτω έναν νέο,μαγικό,παραδεισένιο κόσμο.
Πώς είναι να είσαι έγκυος, να γεννάς και να μεγαλώνεις δίδυμα!!
Τα δικά μου διδυμομπεμπίδια!!!

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Ξηροί Καρποί. Ναι επιτρέπονται!!

Διαβάζω στο περιοδικό Parents πως η Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία άλλαξε επίσημα τις συστάσεις της σχετικά με το να αποφεύγουμε να δίνουμε ξηρούς καρπούς σε παιδιά μικρότερα των τριών ετών. Η νέα οδηγία είναι ότι οι γονείς μπορούν να προσφέρουν σε μωρά άνω των 6 μηνων και πάνω, αρκεί να μην εμφανίζουν ενδείξεις άλλων διατροφικών αλλεργιών και να μην υπάρχει αντίστοιχο ιστορικό αλλεργίας στην οικογένεια.
Νεότερες έρευνες έδειξαν πως η κατανάλωση ξηρών καρπών μαζί με την εισαγωγή άλλων στερεών τροφών στο πρώτο έτος της ηλικίας δεν αυξάνει τον κίνδυνο για εμφάνιση αλλεργιών.Αντίθετα συμβάλει στην καλύτερη θρέψη των μωρών.

Εννοείται ότι ολόκληροι οι ξηρί καρποί εξακολουθούν να αποτελούν κίνδυνο για πνιγμό οπότε καλό είναι να αποφεύγετε να δίνεται σε αυτή τη μορφή μέχρι την ηλικία των 4 ετών.Σε αλεσμένη μορφή όμως όχι μόνο επιτρέπονται αλλά για τα μωρά και τα νήπια είναι πάρα πολύ θρεπτικοί.


Δίνω μια συνταγή που μου κίνησε το ενδιαφέρον και θα την φτιάξω τις επόμενες μέρες.
Εννοείται πως πρώτα θα ενημερώσω και θα ρωτήσω την παιδιάτρο για να είμαι σίγουρη.



Βρεφικός Πουρές Μήλου με Καρύδια

2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα
1/2 φλιτζάνι καρύδια
1/2 κουταλάκι κανέλα


Βράζετε στον ατμό τα μήλα μαζί με τα καρύδια για περίπου 10 λεπτά.Μετά βάζετε στο μπλέντερ τα μήλα, τα καρύδια, λίγη από την κανέλα και 3 κ.σ. νερό και τα πολτοποιείτε μέχρι το μείγμα να γίνει μαλακό και ομοιόμορφο.Πασπαλίζετε με την λίγη κανέλα ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου